HTML

Érdekességek, vélemények, közéleti reflexiók a "köz" számára naplószerűen, középről.

Utolsó kommentek

  • Jakab.gipsz: @köznapló: A lopás filozófiai értelemben erőforrás átcsoportosítás, a privatizáció pontosan ezt f... (2017.03.26. 20:57) Kéri László védelmében
  • EU zászlót mindenhova!: @Aldou Raine: Inkább az a gyenge és halvány próbálkozás, amit előadsz. Csak azt nem tudom emldönte... (2017.03.26. 20:54) Kéri László védelmében
  • Brix: A kulàkok ma is problémàt jelentenek vidéken , mert egy szűk réteg összeharàcsolta magànak a földe... (2017.03.26. 20:54) Kéri László védelmében
  • Aldou Raine: @EU zászlót mindenhova!: ... Gyenge és halvány szöveg. Már akkor sem volt hiteles, mikor még milli... (2017.03.26. 17:36) Kéri László védelmében
  • EU zászlót mindenhova!: @Aldou Raine: Tévedés. Orbán politikájának igazán fontos eleme az, hogy véget vetett annak a multi... (2017.03.26. 17:32) Kéri László védelmében
  • Utolsó 20

Friss topikok

koznaplo3.jpg

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Utolsó kommentek:

Jakab.gipsz 2017.03.26. 20:57:11

@köznapló:
A lopás filozófiai értelemben erőforrás átcsoportosítás, a privatizáció pontosan ezt fejezte ki azért mert "az állam rossz gazda, majd a piac megoldja", a piacon viszont állandósult a (multi-nácik-háborúja), az erőforrásokért a humánt is bele értve, + a politikai hatalomért. Ez a neoliberális társadalom filozófia lényege, röviden össze foglalva.

Már pedig ezt a filozófiát nem a Fidesz kormány agyalta ki és nem a magyar nép, szerintem csak (bűn rossz hatékonysággal) alkalmazza. Kéri viszont azt állítja, hogy Majtényi és Soros Gyuri ezt ügyesebben alkalmazza, csak azt nem teszik hozzá, kinek vagy kiknek a javára.

Vissza térve a humán antropológiához, azaz a néprajz tudományához, először értsd meg miről van szó a "paraszti" népi bölcselettel kapcsolatban. Amikor a népi bölcselet teremtő erővé válik, csak a rossz negatív lehetőségek kizárására irányult, ezért kevésbé tudatos a szó racionalista értelmében, és még csak nem is ösztönös keresés, hanem csak a hátrányok kizárására irányult. A hátrányok viszont időben csak később következtek be ezért gondolkodott előre.

Kéri amikor a kulák mentalitást támadja (Rákosisita stílusba), azt az önellátó gondolkodó ember típust támadja, aki a boltba csak "gyufáért és petróleumért" ment, a független individuumot, aki viszont egy faluközösség tagja, tehát közösségi társaslény is egyben. Független individuumok egyben közösségi lények kölcsönösen feltételezik egymást, ámde ez még nem tudomány, hanem csak megszokás és hagyomány, amely mögül hiányzik a biztos tudás azaz a "bizonyosság" ez pedig tény és értékszerű dolgok ismeretének a hiányába, csak részleges lehet, ezért sérülékeny. Ti pedig kis Kérik és politológus társai, négy elemis parasztokat korholtok olyan tudás miatt amire a kortárs, napjaink filozófiája sem képes egzakt választ adni, például, hogyan jön létre egy társadalomba a "negativitás" tömkelege, hol ott a paraszt csak a tízparancsolatot értelmezte és elkerülte. Ha pedig változás volt a kisbíró kidobolta, a paraszt ment a dolgára, a saját lakásának a kulcsát pedig felakasztotta az ajtófélfára, nehogy elvesszen, mert nem lopkodott senki sem, mert a lopás nem jutott eszébe senkinek sem.
Nos ehhez az a kulák állapothoz viszonyítja Kéri a modern demokráciát, javasolja Majtényit, és Soros Gyuri kegyeltjeit, a feladat adott, új alkotmányt kell csinálni a Fideszt pedig le kell váltani, minden áron. Ez a cél van ideológiai szabók által összefércelt köntösbe öltöztetve, hol ott a király jelölt meztelen, nem tudomány, hanem csak hablaty, (a szabók körbe dicsérik egymást),azaz a neoliberalizmus elmélete nem állja ki a tudományosság vizsgálatának a próbáját. És ezt Soros Gyuri = Jim Jones atya, a "Nyitott társadalom pedig a Népek temploma" és ezt a szekta vezér pontosan tudja.

Röviden tő mondatos formába. Ami magyar országban a népi-urbánus vita az a nyugati típusú demokráciák viszonylatába az atlanti-kontinentális filozófiai vita, Bécsi-Harvard köri pozitivista tudomány-filozófiai takonyba úszkálva. A nyúlós takony filozófia, kezdete viszont az első empirikus Königsbergi filozófia kongresszuson elhangzott K. Gödel nem-teljességi tétele alapján született meg, ez a nyúlós valami pedig az "eldönthetetlen" azaz relativizálható a jelen.

Tehát a jelenlegi főnökségnek, (Viktor, Ferenc, Mutti, Donald, Vlagyimirnek stb.), következtetés képen fogalma sem lehet arról, miféle (teológiai-filozófiai) háborúba báb-játékosok, és kik azok aki egy mátrix szálait mozgatják, a fenti sajátos módon és egyéb okok miatt, Bólyai és Neumann révén nyakig benne vagyunk mi magyarok is. Talán ezért is vagyunk permanens stressz helyzetben tartva, az elmúlt hetven évben, amikor is a bunkók át-át veszegeték időnként a hatalmat, gondolkodás módunk felett, azért hogy ráérősen ne tudjuk átgondolni létezésünk értelmét úgy, hogy a létezésünk fonalát ne csak a fenekünk súlya húzza.

U.i. nyugi, ne csináljatok semmit.

Bejegyzés: Kéri László védelmében

EU zászlót mindenhova! 2017.03.26. 20:54:36

@Aldou Raine: Inkább az a gyenge és halvány próbálkozás, amit előadsz. Csak azt nem tudom emldönteni, hogy magadtól vagy ennyire sötét, vagy jól felfogott anyagi érdeből csinálod..
Ha utóbbi, akkor nem éred meg a pénzt, amit rád költenek, hisz meg sem próbálod vitatni azokat, amiket leírtam.

Bejegyzés: Kéri László védelmében

Brix 2017.03.26. 20:54:06

A kulàkok ma is problémàt jelentenek vidéken , mert egy szűk réteg összeharàcsolta magànak a földeket, a többi ember meg nem talàl se munkàt , se megélhetést. Éppen ezért , az alföldi mezővàrosok rohamosan néptelenednek. A megoldàs az lenne, hogy korlàtozzàk a birtokméretet és adót vessenek ki a 100 hektàrnàl nagyobb területekre. A kormàny " földosztàsa" is balul sült el, mert megint csak a kulàkok nyertek még több földet...

Bejegyzés: Kéri László védelmében

Aldou Raine 2017.03.26. 17:36:20

@EU zászlót mindenhova!: ... Gyenge és halvány szöveg. Már akkor sem volt hiteles, mikor még milliók hitték el. Ma meg már röhejes! Csak kormánytrollok és propagandisták nyomatják. Te melyik vagy drága testvérem?

Bejegyzés: Kéri László védelmében

EU zászlót mindenhova! 2017.03.26. 17:32:56

@Aldou Raine: Tévedés. Orbán politikájának igazán fontos eleme az, hogy véget vetett annak a multi és Brüsszel nyalásnak, ami az ország vezetését jellemezte a szoci-szadesz kormányok alatt. Akik a nyugatról jövő direktívák kritikátlan végrehajtását tekintették a legfontosabbnak, és a hiányokat mindig megszorításokal igyekeztek kompenzálni.
Jött Orbán és tabukat döntött: meg lehet adóztatni különadókal a kisker és telekommunikációs multikat, akik eddig mindenféle trükkös húzásokkal vitték ki a hasznot az országból.Persze prüszköltek és fenyegetőztek, de végülis mindegyik maradt az országban és fizetett..
Szembe lehet menni Brüsszellel, ha az ország érdeke úgy kívánja, és csodák csodája nem nagyon tehetnek semmit a brüsszeli és berlini nénik és bácsik ez ellen, csak csúnyán nézhetnek. Az illegális migránsok áradatát megállító kerítés felépült, hiába zöldült bel Juncker.
Ez elképzelhetetlen lett volna Gyurcsány vagy Bajnai alatt, akik valójában engedelmes helytartók voltak, nem miniszterelnökök.
Ez az orbánizmus lényege, és ezért lesztek megverve 1 év múlva is..

Bejegyzés: Kéri László védelmében

Ylim 2017.03.26. 17:30:42

A baj annyi, hogy az idiótábbja (és sajnos ők vannak többen) tényleg csak a "kulákozást" hallották meg abból, amit Kéri mondott.
Az el sem jutott a fülükig, hogy a kormány lop, csal, hazudik, úgy bassza át a szavazóit, ahogy nem szégyelli, és mindezt a pénzért és a hatalomért. A sok birka meg még tapsol is hozzá.

Annak meg, aki zsidózni mer: a katolikus egyház vagyona sokkal nagyobb, mint bármely más szervezeté vagy magánemberé. Mindezt a szegényektől lopták össze, vagy egész népcsoportokat irtattak ki érte.

Bejegyzés: Kéri László védelmében

lombozódó 2017.03.26. 17:30:30

@Duplaxiii: .................kulákok így pozitív (rendszerellenes, ellenálló, kitartó, szorgalmas stb.) emberek voltak, akkor ma bármit hozzájuk hasonlítnai nem negatív, hanem pozitív...

Na azért ne már , ugye a tekervényes szövegértés teszi:-)))

Bejegyzés: Kéri László védelmében

lombozódó 2017.03.26. 17:30:20

@csentecsa: Mikor is volt a kárpótlás :-))))

Bejegyzés: Kéri László védelmében

Duplaxiii 2017.03.26. 14:13:38

Értelmetlen a magyarázás!
A pár napjai megjelent blog megmutatta, a hazai átlagember alaptudása, szövegértése, intelligenciája annyira alacsony, primitív, hogy az sem Kéri mondatait, sem a te védőbeszédet nem fogja fel.
Kéri alapból egy jelenségről beszélt, amit a blogközösség "lefordított" parasztozásra, kulákozásra, lenézésre és zsidózásra.
Erre nem lehet reagálni, analfabéta 1 bites halmaznak nem kell a relativitáselméletet odaadni elolvasni vagy elmagyarázni.
Ráadásul a gazdi és szabadcsapatának aktuális viselkedését ábrázolta egy hasonlattal...
Senkit nem kulákozott, parasztozott vagy zsidózott le.
Az is döbbenetes, hogy ennek a szélsőséges fideszorientál kirekesztő aljamagyar rétegnek az sem megy át, hogy ha a komcsikat gyűlöljük, a komcsik által üldözött kulákok így pozitív (rendszerellenes, ellenálló, kitartó, szorgalmas stb.) emberek voltak, akkor ma bármit hozzájuk hasonlítnai nem negatív, hanem pozitív...

Bejegyzés: Kéri László védelmében

nemecsekerno_007 2017.03.26. 14:12:25

@köznapló: "a népi-urbánus vitának komoly hagyományai vannak Magyarországon és van abban valami, hogy Kéri az urbánus vonalat képviseli..."

Ez inkább üzleti szemlélet vs. ideológiai szemlélet, nem sok köze van a településtípushoz. Az ideológiai szemlélet még vastagon a Kádár rendszerben gyökerezik, ahol a vállalkozó a burzsoá, tök mindegy, hogy 2 alkalmazottja van vagy 200.

Az, hogy Kéri meg a többi hozzá hasonló így gondolkozik már csak hab a tortán, a nagyobb baj az, hogy az állam, meg az önkormányzatok is ilyen mentalitásúak még mindig. Vállalkozó = adócsaló, burzsoá.
Közben meg kb. a lakosság fele az állami újraelosztó rendszeren él. Szánalmas.

Bejegyzés: Kéri László védelmében

nemecsekerno_007 2017.03.26. 14:12:10

"harácsoló, földet, ingatlant, pénzt, befolyást, hatalmat gyűjtögető, telhetetlen nagygazdák..."

... és mi van a pénzt, ingatlant, aranyat meg festményeket halmozó kisvárosi vegyesboltossal? Az is összehasonlítja a mostani oligarchákkal?

Az ún. "baloldal" nem változik, mindenkitől el akarja szedni a pénzt akinek egy kicsivel több van, arra hivatkozva, hogy dehát az oligrachák... Ja persze, mindig így kezdődött.
Közben meg síránkoznak, hogy jajj mér' nincs nálunk egy erős középréteg.

Gusztustalan összemosása ez a dolgoknak amit Kéri művelt, igazából az ilyen gondolkodásnak már régen nem kéne média megjelenést adni, kb. a kurucinfo szintje. Kicsit próbáljatok már gondolkozni, hogy fő műsoridőben mennyiért lehet hirdetni egy TV-ben?
Az ilyenek meg ingyen kapnak belőle a Farkasházy Teddy-vel meg a többi dinoszaurusszal egyetemben.

Ezzel kurvára nem segítik a korrupció, meg az uram-bátyám világ felszámolását, sőt inkább igazolják.

Úgy tűnik még mindig nem volt itt normális rendszerváltás.

Bejegyzés: Kéri László védelmében

STIRLITZ 2017.03.26. 12:31:26

@Aldou Raine: hát, ez nagyjából stimmel! :)))

Bejegyzés: Kéri László védelmében

Sir lovag 2017.03.26. 12:25:41

@FILTOL: milyen közéletből? Ő csak egy sima politológus, befolyás, hatalom nélkül. Csak elmondja időnként a véleményét, ahogyan sok tucat más politológus is. Akinek nem tetszik, ne hallgassa, ennyi!

Amúgy a FILTOL nem egy kurvabüdös cigarettamárka volt a 80-as, 90-es években?

Bejegyzés: Kéri László védelmében

Aldou Raine 2017.03.26. 12:22:08

@FILTOL: A különbség csak annyi, hogy az Orbán-rezsim hivatalos politikája ez. Gyakorlatilag három dologra épül retorikájuk és programjuk:

1.) Gyűlölet az "ellenségeinkkel" szemben. (Mindig találnak ilyet, pl. Soros, USA, szlovákok, nagytőke, EU ... stb)
2.) Kleptokrácia működtetése, vagyis a felsővezetőik számára korlátlan pénz, hatalom, tőke, földek biztosítása
3.) Nemzeti-populizmus a népnek. Hagy örüljenek a magyarkodásnak.

Nagyjából EZ ma a politikai siker receptje. Nem kell több!

Bejegyzés: Kéri László védelmében

köznapló · http://koznaplo.blog.hu/ 2017.03.26. 12:18:25

@torró: nem órákat kellet várnod, csak 1 óra 45 percet. Igyekszem gyorsabb lenni, de nekem is van életem. Bocs

Bejegyzés: Kéri László védelmében

torró 2017.03.26. 12:17:06

Oké a moderáció, de ha órákat kell várni, hogy megjelenjen a komment, és arra az estleges reagálás, akkor hány óra alatt lehet diskurzust folytatni a témáról? Vagy nem is szeretnék ha kiveséznék a témát? Ja, hát akkor kérem ki kell írni, hogy nem kell hozzászólni!

Bejegyzés: Kéri László védelmében

csentecsa 2017.03.26. 12:16:54

@lombozódó: Hát nem.. Hanem a Tsz elnök meg a párttitkár elvtárs, aki valszeg szegényparasztok leszármazottja volt..:)

Bejegyzés: Kéri László védelmében

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.03.26. 12:16:48

védheted a védhetetlent, de újra megtudtuk, a ballib genetikázhat, disznózhat, kulékozhat és cigányozhat...ez a trendi és elvárt a nagy orbángyűlöletben.

Bejegyzés: Kéri László védelmében